Zdrowie i kulinaria

Śledzik na grillowanym ziemniaku
Składniki: 
  • Płaty śledziowe smażone w zalewie octowej 800 g SEKO
  • 2 duże ziemniaki
  • 3 łyżki śmietany
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania: 
  • Ziemniaki obieramy, kroimy w grube plastry i gotujemy.
  • Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy ze śmietaną i majonezem, doprawiamy do smaku.
  • Ziemniaki odcedzamy.
  • Na rozgrzanej patelni topimy łyżkę masła, podsmażamy plastry ziemniaka.
  • Przyrumienione ziemniaki wykładamy na talerze, polewamy sosem śmietanowym i wykładamy śledzika.

 

Smacznego!