Zdrowie i kulinaria

Rybka po grecku na plackach ziemniaczanych
Składniki: 
  • 2 opakowania Twoja rybka 100 g SEKO
  • 3 duże ziemniaki
  • pół łyżki mąki
  • ćwiartka cebuli
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób przygotowania: 
  • Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach do miski. Miskę delikatnie przechylamy i odstawiamy na ok. 5 minut. W międzyczasie odlewamy zbierający się sok.
  • Dodajemy mąkę, drobno startą cebulę, jajko oraz dwie szczypty soli, mieszamy dokładnie.
  • Na rozgrzaną patelnię wylewamy olej. Nakładamy porcję masy na patelnię i rozprowadzamy ją na dość cienki placek.
  • Smażymy na średnim ogniu na złoty kolor, przewracamy na drugą stronę.
  • Twoją rybkę podgrzewamy w garnku na małym ogniu, wykładamy na placki.

 

Smacznego!