Zdrowie i kulinaria

Jajka z farszem śledziowym
Składniki: 
  • Koreczki po kaszubsku 220 g SEKO
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • ½ czerwonej papryki
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka gęstej śmietany
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania: 
  • Śledzika kroimy w drobną kostkę.
  • Ogórka, paprykę i jedno jajko siekamy. Dodajemy śledzika i natkę pietruszki.
  • Pozostałe jajka kroimy na pół. Żółtka odkładamy do małej miseczki, a białka na talerz.
  • Do żółtek dodajemy majonez, dokładnie je rozcieramy i dodajemy śmietanę.
  • Wszystkie składniki łączymy, doprawiamy solą i pieprzem.
  • Połówki jajek napełniamy farszem.

 

Smacznego!